Dymytry a Alkehol, i takový byl Majáles Zubří země 2017

Sedmý ročník Majálesu Zubří země nabídl opravdu pestrý program. Mezi hlavní taháky večera bezesporu patřila kapela Dymytry, která je známá tvrdou rockovou muzikou a hlavně svým bubeníkem Milošem Meierem. Tahle parta zamaskovaných hudebníků dokázala zaplnit celý areál VOŠ a SOŠ Bystřice nad Pernštejnem.

uniweb weby

Ač celý týden počasí nepřálo žádné kulturní akci, v sobotu jakoby pořadatelé zamluvili slunečno. Možná i díky tomu si našlo cestu do areálu místní VOŠ a SOŠ více než 700 lidí, na které čekal po celý den velmi pestrý program. Už od 12.00 si mohli první návštěvníci poslechnout kapelu Projekt. Čekání mezi střídáním kapel si mohli sportovní nadšenci zkrátit soutěží ve šlapání na kole nebo stavění věže z bas od piva. Obzvláště soutěž, kde se stavěla nejvyšší věž, vyžadovala velkou zručnost, protože stavitel, musel vylézt nahoru a dávat si každou novou basu přímo pod nohy. A poslední disciplínou bylo přenášení komínku, složených také z prázdných přepravek od piva na čas. Zde byl velký prostor pro improvizaci, ale nakonec byl nejrychlejší způsob prostě chytnout do rukou a přenést. Vítězem se stal loňský obhájce Jiří Zika, z Bystřice nad Pernštejnem.

Od 13.00 přitvrdila kapela Sotury a to se už před pódiem začali objevovat první rockový a metalový fandové. Ani krásné slunečné počasí je neodradilo od toho, aby přišli v dlouhých černých kabátech a vysokých botách. A to měl teprve hlavní hřeb večera přijít. Samozřejmostí byla možnost nejrůznějšího občerstvení, přes grilované maso, čínské nudle až po klasický smažák v housce. Nechybělo dobré pivo a samozřejmostí byla i možnost sledování mistrovství světa v hokeji, takže občas se mezi hudebními nadšenci našel i nějaký fanda v hokejové dresu. Mezitím se o zábavu celé odpoledne postaralo několik dalších kapel, Liwid, dámské seskupení Kapriola a poslední Hand Granade.

V 21.00 se už před pódiem tlačil značný dav a všichni věděli, že za chvíli se objeví kapela Dymytry. Následovala show plná známých i nových hitů, kouře a ohně. Dymytry, které podporoval od bubnů Miloš Meier, dokázali rozproudit všechny posluchače, kteří vydrželi až do večerních hodin. Po koncertu samozřejmě nemohla chybět autogramiáda, kde si každý nechal podepsat co měl zrovna po ruce. Celý Majáles Zubří země zakončila kapela Alkehol, která dala jasně všem najevo, že mají pít nonstop.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy