Na Vysočině se o víkendu rozjedou první vleky

Lyžaři na Vysočině se dočkali. Díky příznivému počasí se o víkendu rozjedou první vleky, připravené jsou i běžkařské trasy. Jako první se rozjede vlek na Šacberku.

uniweb weby

„V tuto chvíli je většina svahu upravena, dnes v noci to ještě promrzne, zítra bude jasno a mráz. Teď už vše snad dobře dopadne a zítra zahájíme doufáme parádní lyžařskou sezonu,“ informují vlekaři ze sjezdovky nedaleko krajského města. Na co nejdřívějším zahájení sezony pracují i skiaryály v dalších koutech regionu. „Areál je zatím mimo provoz, ale pracujeme na tom, abyste mohli co nejdříve lyžovat,“ informuje na webu Ski Snowpark na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě.


Počasí umožnilo i úpravu běžeckých tras. „Na tratích nám po nočním dešti zůstalo 5-8 cm mokrého sněhu. Tím snad obleva skončila. Od této chvíle by se mělo postupně ochlazovat a zítra ráno již hlásí u nás až -8 °C. Pokud to za Pilákem v tomto stavu zmrzne, bude se dát o víkendu lyžovat. Čtyřkolka vyjíždět samozřejmě nebude, nemá to cenu. Technika s tím za těchto podmínek nic nesvede, muselo by připadnout a to zatím meteorologové nepředpovídají,“ informoval v pátek ráno Ski region Žďársko.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.12.2016 17:33




0 +
 

Hlavní zprávy