V sídle Kraje Vysočina vystavují dres z NHL, v květnu pomůže dětem

V rámci charitativní akce pelhřimovského hokejového klubu si mohou hokejoví nadšenci prohlédnout originální dres brankáře Petra Mrázka z NHL ve vestibulu Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě. Výtěžek z chystané květnové dražby později poputuje do Dětského domova Senožaty.

uniweb weby

Pod heslem HC Lední Medvědi dětem! začali druholigoví hokejisté Pelhřimova svou spolupráci se senožatským dětským domovem už v loňském roce. Při úvodním buly prosincového utkání předal hokejový klub ředitelce domova Martině Buchalové Horské symbolický poukaz v hodnotě deseti tisíc korun na venkovní trampolínu.

Pelhřimovští hráči si podle svých slov zakládají na dlouhodobé práci s dětmi, které zatím neměly v životě tolik štěstí, a tak se je snaží co nejvíce podpořit.

Sobotní večer 20. května proto bude věnován charitativní akci v Pacově, kde se chystá dražba zmíněného dresu gólmana Petra Mrázka, který momentálně už pátým rokem chytá za Detroit Red Wings.

Na slavnostní události vystoupí sólista opery Národního divadla v Praze František Zahradníček za doprovodu Big Bandu Biskupská.

Kromě českého brankáře se na dres podepsalo a zároveň akci podpořilo také jednadvacet hráčů detroitského týmu, mezi nimiž nechybí ani taková jména jako Henrik Zetterberg, Jonathan Ericsson či Gustav Nyquist, ale také Slovák Tomáš Tatar.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.03.2017 12:06




0 +
 

Hlavní zprávy