Čertíci a andělíčci ze Šatníku rozzářili očka desítkám dětí

Vůbec poprvé se humpolecké Středisko charitní pomoci při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, známé jako Šatník, stalo součástí předvánoční akce v Městské knihovně Humpolec s názvem … a vánoční přichází čas, která se konala ve středu 23. listopadu. A hned si díky jednoduchým, ale přitom roztomilým čertíkům a andělíčkům ze šišek získalo pozornost desítek dětí.

uniweb weby

Kromě dílničky Šatník nabídl i prodej drobných dekorací a dárečků pro radost. 

Dveře knihovny, která se na jeden den proměnila v jeden velký umělecký ateliér, se prvním nedočkavcům otevřely v devět hodin ráno. Netrvalo dlouho a do Doupěte, kde vedle Šatníku našly útočiště další dvě šikovné umělkyně, zavítaly děti z tamní základní školy. „Můžu si vyrobit čertíka? A můžu já andělíčka?“ ozýval se jeden školák za druhým. Vedoucí Šatníku Lenka Hložková se tak spolu s malými výtvarníky pustila do díla a za chvíli se už první šikulové pyšně fotografovali se svými výtvory. „My přijdeme ještě odpoledne,“ ujišťovali někteří, když spatřili už hotové dárečky k prodeji, kterými chtěli udělat radost svým maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům či kamarádům. A skutečně, mnozí z nich se po škole vrátili a nadšeně ukazovali svému doprovodu, co všechno se jim líbí. 

U dospělých měli zase největší úspěch malí andělíčci úhledně zabalení jako dárek společně s plovoucími svíčkami ve tvaru hvězdiček. Právě po nich se doslova jen zaprášilo. Zaujali je ale i drobné ozdoby ve tvaru andělíčků vyrobené z různých druhů těstovin. „To je nápad, vidíš to?“ smála se jedna dáma, když ukazovala těstovinového andělíčka své vnučce a jeden sáček si hned koupila. 

Šatník nabízel také šperky z korálků, adventní věnce z přírodnin, polštářky, stolní kalendáře, betlémy, svíčky, ozdobené stromečky z lesních šišek, látkové ozdoby ve tvaru zvonečků, nitěné zvonečky a zvonečky z pedigu. Přitom výtěžek z prodeje těchto drobností poputuje na podporu činností služeb při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. „Moc děkujeme všem, kteří si za námi přišli vyrobit andělíčky a čertíky, a také těm, kteří nás podpořili koupí našich výrobků. Z akce jsme odcházeli s úsměvem díky tomu, že jsme mohli být součástí tak povedeného jarmarku a že jsme mohli udělat radost návštěvníkům knihovny,“ poděkovala Lenka Hložková. 

Akce … a vánoční přichází čas je v humpolecké knihovně už tradiční předvánoční událostí, jejíž součástí jsou tvořivé dílny s jarmarkem. Výtvarnice a umělkyně v prostorách knihovny prodávaly a také předváděly nejrůznější výrobky a techniky -  od svíček, adventních věnců, papírových a korálkových ozdob, pletených doplňků pro dospělé i miminka, háčkovaných dekorací, perníku přes voňavý med, šperky z fimo hmoty až po voňavá mýdla či polštářky. K vidění toho bylo ale mnohem více. Za odměnu se ženy po tvoření a nákupech mohly nechat nalíčit od profesionálek z Mary Kay. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy