Charitní Zvoneček otevře v Havlíčkově Brodě Dopolední bazárek

Oblečení pro malé i velké, hračky, boty, doplňky a mnoho dalších praktických nutností takzvaně „z druhé ruky“ bude k sehnání na prvním ročníku Dopoledního bazárku. Ten se otevře vůbec poprvé v úterý 18. října od devíti do dvanácti hodin v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Iniciativa na uspořádání bazárku vzešla od maminek, které do Zvonečku na adrese Rubešovo náměstí 171 v Havlíčkově Brodě docházejí. Jak informovala koordinátorka mateřského centra Jana Houlíková, pokud by se našli zájemci, kteří by měli čas a chuť prodat něco ze svého vlastnictví, musí si z kapacitních důvodů předem zamluvit místo. „To je bude stát padesát korun, ale výtěžek, který za prodané věci získají, si odnesou s sebou domů,“ zmínila Jana Houlíková. 

Zvoneček každoročně ve spolupráci se spolkem Metoděj pořádá jarní bazárek. V tomto případě lidé věci k prodeji darují a suma v kasičce za prodané kousky putuje konkrétní rodině na pomoc potřebnému dítěti. „Letos se konal už pátý ročník a musím říct, že se jedná o velice oblíbenou akci,“ podotkla Houlíková. 

Mateřské centrum má dokonce i stálý bazárek. Jde o speciální skříň, do níž maminky v průběhu roku nosí dětské oblečení, které by mohlo posloužit ještě někomu dalšímu. Nabídka se pak každý měsíc obměňuje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy