Je nejvyšší čas začít řešit EET pokladny Rádce pro podnikatele

Koronavirus udělal s EET pořádný zmatek. Start 3. a 4. vlny EET se posunul a živnostníci si radostně oddechli. Prozíravý podnikatel ale ví, že být připraven znamená nebýt zaskočen. Právě teď je nejlepší čas vybrat EET pokladnu.

uniweb weby

Co říkají zkušenosti živnostníků? Jak vybrat správnou EET pokladnu? 

Správná EET pokladna nemá být za trest. Neměla by byznys ztěžovat, ale usnadňovat ho. 

Aby pokladna v reálném provozu obstála, musí být pohotová, spolehlivá, odolná a uživatelsky jednoduchá. To platí obecně. Konkrétní výběr se ale odvíjí od charakteru prodejného prostředí. Kdybyste pořídili stejnou kasu pro stánek s hamburgery, hotelovou restauraci a třeba kadeřnictví, spokojený by nebyl nikdo. 

Dvě zásady, které vám usnadní výběr

Jakuba Koneckého ze společnosti Consulta (přední dodavatel EET pokladen s 20 letou historií firmy) jsme poprosili o fundovanou odpověď, jak postupovat při výběru EET pokladny. Z jeho rad a zkušeností jsme sestavili text níže, a pro přehlednost jsme jednotlivé rady rozdělili podle druhu podnikání. Dodejme ještě, že doporučujeme volit mezi takovými EET pokladnami, u kterých nehrozí žádné měsíční poplatky a ukládání dat ke třetím stranám. EET není dětská hra a nevyplatí se riskovat a evidovat tržby na neověřených (často i zdarma ke stažení) platformách. 

V rámci vašeho podnikání cestujete a potřebujete brát EET pokladnu s sebou

Dnes jste tady, zítra tam a pozítří někde úplně jinde. Máte plno práce se stěhováním stánku s občerstvením, taxikaříte nebo jako řemeslníci denně vynášíte do pátého patra bez výtahu spoustu materiálu – bodejť byste s sebou ještě vláčeli těžkou pokladnu. Vývojáři pokladny Conto Mobile mysleli přesně na takové podnikatele, jako jste vy: za příjemné peníze pořídíte balíček obsahující pokladní terminál i pokladní aplikaci. 

Terminál z kvalitního plastu vám dobře padne do ruky, i když jste zrovna přerovnali hromadu cihel nebo nandali párky do rohlíků pro celou třídu, na displej dobře uvidíte i venku po setmění a nad konkrétním úkonem, který potřebujete udělat, nebudete muset hloubat, protože ovládání pokladny je intuitivní – včetně tisku účtenek. 

Samotná aplikace zvládá různé druhy plateb, nabízí prodej korunou, slevy na položku i na účet, umí pracovat s platbami v režimu EET i mimo něj. Prodeje se ukládají přímo v databázi v pokladně, přístup k nim máte jen vy, a to i offline. 

Nemáte mnoho zákazníků, stačí vám software do mobilu 

Máte pár klientů do měsíce a minimální příjmy? Bylo by nesmyslné utrácet v takovém případě za opravdovou kasu. Naprosto vystačíte s pokladní aplikací Conto Mobile, která si dobře rozumí s telefonem i tabletem se systémem Android. 

Intuitivní ovládání Conto Mobile je samozřejmostí, přičemž můžete účet jednoduše editovat gesty. Prodáváte buď zadáním částky, nebo pomocí nastavené položky (počet nastavitelných položek je neomezený). K aplikaci si lze dokoupit tiskárnu pro tisk účtenek, ale obejdete se i bez ní – účtenky je možné posílat po domluvě se zákazníkem elektronicky e-mailem. Pro případ potřeby vyhledat některou z vydaných účtenek je k dispozici jejich kompletní databáze. 

Pro případ, že byste snad měli nějaké pochybnosti o důvěryhodnosti aplikace, vězte, že ji vyvinul tým solidních a šikovných českých programátorů, žádní šílenci z garáže. Vaše data jsou v aplikaci v bezpečí. Ostatně Conto Mobile si před zakoupením licence můžete zdarma vyzkoušet, aplikace je ke stažení v obchodě Google Play.

Oceníte „klasickou“ pokladnu s tlačítky, která hodně vydrží

Jestli máte malý obchůdek, provozujete bar nebo bistro, nabízíte nějakou službu, tahle pokladna se vám bude líbit. Není malá ani velká, je jako váš byznys, prostě tak akorát. 

Míváte při práci ušpiněné ruce? Ani jednomu z dvaačtyřiceti tlačítek pokladny QMP 18 to vadit nebude. Na rozdíl od dotykového displeje nejsou na nečistotu tolik háklivá (krom toho ovládání tlačítky uvítají i někteří uživatelé s čistýma rukama, třeba ti konzervativnější a hůř vidící). Ale nenechte se mýlit – pokladna QMP 18 není žádná vykopávka. Pracuje díky modernímu, spolehlivému softwaru Quorion QProg a také její klávesnice je plně programovatelná. Umí všechno, co obchodník vašeho formátu potřebuje, a ještě něco navíc. 

Oba grafické displeje (pro obsluhu i zákazníka) jsou podsvícené, součástí pokladny je termotiskárna se snadným vkládáním papíru. Dodejme, že v ceně je i EET licence. 

Koronavirus a EET v České republice. Rady pro podnikatele, jak postupovat

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.08.2020 20:57



4 +
 

Hlavní zprávy