Zhodnoťte své úspory a zajistěte se na budoucnost. Investujete do nemovitostí

Investice do nemovitostí představují oblíbenou a relativně stabilní příležitost zhodnocení úspor s poměrně nízkým rizikem. Jde o jednu z mála jistot, která lidem ještě zbyla.

uniweb weby

Možná je načase přemýšlet o investování do nemovitostí jako o budoucím finančním zajištění.

Svět se vlivem nepříznivých událostí posledních tří let vychýlil z jakéhosi zavedeného normálu. Koronavirová pandemie, energetická krize, válka na Ukrajině i plánovaná transformace automobilového průmyslu zamotala hlavu naprosto všem. Neustálé změny nás nutí být ve střehu, nikdo moc neví, co bude zítra, a proto je potřeba více přemýšlet o tom, jak hospodařit s uspořenými finančními prostředky.

Jednou z nejhorších variant, je nechat ležet peníze v bance. Může za to neúprosný inflační růst, kvůli němuž ztrácí peníze svoji hodnotu. Výnosy ze spořících účtů a nejrůznějších forem spoření tak nejsou nijak vysoké ani výhodné. Lepší zhodnocení než spořicí účet, termínované vklady eventuálně stavební spoření mohou přinést investiční nemovitosti, přesněji řečeno investice do nemovitostí.

Investice do nemovitostí si totiž svou pozici v rámci investičních produktů drží celkem pevně už poměrně dlouhou dobu. Avšak přes zjevná pozitiva, kam patří již zmiňovaná ochrana hodnoty peněz před inflací nebo zajištění bydlení či zajímavě zhodnocení investice, nemusí každá takováto investiční spekulace končit úspěchem. Určitě se proto vyplatí obrátit se na odborníky z realitní a investiční branže.

Specialisté v oboru investičních nemovitostí vyhledají vhodnou investiční nemovitosti splňující požadovaná kritéria; zpracují veškerou dokumentaci, vyčíslí přesné náklady, výnosy i garantovaný pronájem a připraví smluvní dokumentaci k převodu nemovitosti. Dále provádí správu nemovitostí a garantují čistý zisk z pronájmu včetně nárůstu hodnoty nemovitosti v čase, čili zaručí zpětný odkup za předem domluvenou částku.

Člověk neznalý věci se tak nemusí obávat, že se stane obětí podvodníka. Rovněž neztrácí svůj čas dojížděním do nemovitosti ani hledáním nových a spolehlivých nájemníků či účastí na jednáních vlastníků.  Stejně tak neřeší případné stavební úpravy a vzniklé komplikace. Všechny tyto starosti na sebe přebere právě firma specializující se na investiční nemovitosti, jež svým jednáním a konáním poskytuje záruku bezpečné investice.


Díky následné správě nemovitosti pak není problém pořídit si investiční byt nebo dokonce investiční byty třeba na druhé straně republiky. Například ceny nemovitostí v Moravskoslezském kraji jsou stále místy ještě příznivé, a tak dlouhodobá investice do nich umožňuje chránit finance před rostoucí inflací a podobnými nepříznivými vlivy.

Spoluprací s investičními specialisty získá budoucí investor též jistotu minimálního ročního zhodnocení, kdy poměr kupní ceny vůči čistému výnosu z pronájmu bude vždy činit minimálně pět a více procent roční úrokové sazby. Společnost současně garantuje investiční nemovitosti v dobře pronajímatelné lokalitě a v neposlední řadě ručí za udržitelnost kupní ceny. To znamená, že výběr investiční nemovitosti učiní s ohledem na případný rychlý prodej.

Nemovitosti jsou z dlouhodobého hlediska vcelku dobrým, stabilním a bezpečným uchovatelem hodnoty investovaných prostředků. A v důsledku stálého růstu cen nemovitostí, na rozdíl od peněz ležících v bance, i cestou lepšího zúročení a zhodnocení investice v čase.

Fotka od Nattanan Kanchanaprat z Pixabay

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy