Sportovní a kulturní ceny města Havlíčkův Brod za rok 2016 mají své majitele

Nejlepší osobnosti z oblasti kultury a sportu se sešli v úterý 2. května v sále Staré radnice. V tento den jim město Havlíčkův Brod udělilo na slavnostním vyhlášení Sportovní a Kulturní ceny za rok 2016.

uniweb weby

Sportovní ceny města radnice předává ve čtyřech kategoriích.

Nejlepším trenérem se stal Dušan Šnelly, který vede softbalové týmy mužů a juniorů. Oba týmy dovedl v roce 2016 k extraligovému titulu. Kromě toho působí jako hlavní trenér softbalové reprezentace ČR.

Cenu pro nejlepšího sportovce za rok 2016 si odnesl člen raftové posádky TJ Jiskra Vojtěch Vondráček. Jeho družstvo je držitelem titulu mistra ČR v kategorii R6 junioři za rok 2016.

Nejlepším sportovcem do 18 let se stal sjezdový lyžař Matěj Fiala. Matěj vybojoval v roce 2016 v celkovém pořadí 1. místo v kategorii přípravka a vyhrál několik soutěží v České republice.

Kategorii pro nejlepší sportovní kolektiv opanovali svěřenci Dušana Šnellyho. Softbalový tým juniorů v loňském roce získal titul mistra České republiky. 

Kulturní Ceny města radnice předává ve třech kategoriích:

Nejlepší kulturní osobností města do 18 let se stala nadaná akordeonistka Michaela Šrámková. Za svůj největší úspěch v loňském roce považuje první cenu na mezinárodní akordeonové soutěži v chorvatské Pule.

Za kulturní přínos městu v roce 2016 byl oceněn výtvarník Radomír Dvořák, který je tvůrcem pískovcového sousoší Komunikace. To od loňského podzimu zdobí jeden z kruhových objezdů v holandském partnerském městě Brielle.

Cenu města za dlouhodobý kulturní přínos městu získala Ivana Laštovičková. Tato vynikající učitelka hry na akordeon zaznamenává se svými žáky mnoho úspěchů na celorepublikové i mezinárodním úrovni.

Sportovní a kulturní ceny města Havlíčkův Brod uděluje radnice od roku 2008.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.05.2017 13:37




0 +
 

Hlavní zprávy