Jak bude vypadat Domov pro seniory v Chotěboři

Na květnovém zasedání zastupitelstva města Chotěboř představila společnost Senior Holding studii domova pro seniory, který by měl do roku 2019 vyrůst v chotěbořské lokalitě Koubek.

uniweb weby

„Došlo ke změně počtu lůžek z 90 na 120. Dodavatelská firma se tedy vrátila k našemu původnímu záměru,“ informoval místostarosta Zdeněk Janovský s tím, že 58 lůžek bude pro klienty s Alzheimerovou nemocí, zbylých 60 obsadí senioři. Další mírnou úpravou je i to, že budova bude nižší, se dvěma patry. „Společnost Senior Holding tuto skutečnost pečlivě zvážila, dvoupatrová budova lépe zapadne do okolní zástavby,“ míní Zdeněk Janovský.

Předložená studie navíc obsahovala všechny prvky, které město požadovalo, to znamená například taneční sál, malý obchůdek pro každodenní drobné nákupy nebo fitnescentrum přístupné i pro seniory z okolí. Celý areál by měl být otevřený nejen pro návštěvy klientů, ale i pro veřejnost.

Senior Holding, jež bude domov pro seniory provozovat, v současnosti vyřizuje nezbytné administrativní záležitosti. S výstavbou by společnost měla začít na jaře roku 2018, otevření domova se předpokládá na podzim 2019. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy